BUSINESS KNOW-HOW, Management bun

Contabilitatea externalizată online

o necesitate în plin proces de digitalizare

Contabilitatea la început de an

Contabilitatea afacerii presupune efectuarea unor multitudini de activități și acțiuni la fiecare început de an, dar 2023 este mai încărcat ca niciodată. Pe parcursul anului trecut, inclusiv în ultima lună a anului, s-au adus în legislație o serie de modificări cu privire la contabilitate, fiscalitate și taxe, și trebuie aplicate din prima zi a acestui an.

Contabilul sau firma de contabilitate cu care colaborezi, cel mai probabil deja te-au avertizat asupra schimbărilor care vor afecta afacerea ta. 

Câteva dintre elementele generale cărora antreprenorii și cu precădere contabilii firmelor trebuie să le acorde o atenție sporită de la acest început de an sunt:

 • obiectul de activitate și tipul de venituri generate în 2023, pentru că dacă afacerea generează peste 20% total venituri din consultanță și/sau management, va trebui aplicat un impozit pe profit de 16% pentru toate veniturile; Excepție fac firmele cu CAEN 6920 (consultanță fiscală).
 • estimarea cât mai exactă a acestor veniturilor astfel încât să se aleagă nivelul de TVA și impozitarea cea mai bună pentru afacere; Plafonul de 500.000 euro vânzări se va aplica începând cu veniturile anului 2023.
 • numărul de angajați cu norma întreagă. De exemplu pentru SRL-uri este nevoie de minim 1 pentru a rămâne în încadrarea de microîntreprindere;
 • impozitarea cu 10% pe 100% din veniturile din chirii pentru că s-a eliminat cota forfetară de 40% și obligativitatea depunerii la ANAF a declarațiilor cu privire la contractele de închiriere și a actelor adiționale aferente;
 • impozitarea dividendelor care a crescut de la 5 la 8%;
 • modificarea unor cote reduse de TVA aferente anumitor produse și servicii (băuturile alcoolice şi nealcoolice încadrate în anumite coduri, livrarea de locuințe, îngrășămintele chimice și pesticidele chimic utilizate în agricultură, lemne de foc);
 • plafonul de 50000 lei încasări în numerar peste care ești obligat să accepți plata cu cardul – atenție, amenda pentru nerespectarea acestei prevederi este între 20000 și 50000 lei;
 • obligativitatea trecerii pe bonul fiscal și impozitarea cu 10% a bacșișului aferent codurilor CAEN 5610 (Restaurante) și 5630 (Baruri și alte activități de servire a bauturilor);
 • extinderea și la absolvenții de liceu a scutirii de impozitul de 10% pe veniturile angajatilor din IT;
 • Raportarea SAF-T prin depunerea Declarației D406 devine obligatorie începând din ianuarie 2023 și pentru contribuabilii care figurează în prezent pe lista celor mijlocii, contribuabilii mari deveniți mijlocii în ianuarie 2022, contribuabilii mici deveniți mijlocii în ianuarie 2023;
 • sancțiunile aferente Sistemului e-Transport intră în vigoare de la 01 ianuarie 2023 și sistemul de sancționare a celor care încalcă prevederile privind transporturile cu risc fiscal. Se vor aplica amenzi care încep de la 5000 lei și pot ajunge până la 100000 lei în funcție de persoana căreia i se aplică (fizică sau juridică). 

 

Și revenim cu precizarea că acestea sunt doar o parte dintre modificările aplicabile începând cu Ianuarie 2023. Pe lângă faptul că mai sunt și altele deja în vigoare, cu siguranță vor continua să apară tot felul de schimbări pe parcursul anului (și a anilor următori) pentru că în momentul de față ne aflăm în plin proces de schimbare și optimizare fiscală. 

În plus, în anul 2023 se continuă digitalizarea, care pe lângă faptul că presupune implementarea unor proceduri de lucru noi pentru fiecare antreprenor, vine la pachet și cu  necesitatea efectuării unor investiții menite să ne ajute să ținem pasul cu schimbările apărute.

 

Digitalizarea la nivel național

Întreaga economie și societate românească se află în plin proces de digitalizare tehnologică, informațională și socială, iar acest lucru implică nu doar instituțiile statului ci pe noi toți, atât persoane fizice cât și juridice. 

Unul dintre cele mai importante obiective ale acestei mișcări îl reprezintă digitalizarea sectorului public și se are în vedere:

 • dezvoltarea și asigurarea interoperabilității între autoritățile și instituțiile publice;
 • dezvoltarea sistemelor de autentificare informatică și interconectarea sistemelor informatice publice;
 • dezvoltarea serviciilor publice electronice.

Schimbările sunt de amploare iar pentru a realiza şi coordona implementarea strategiilor şi a politicilor publice în domeniul transformării digitale şi societăţii informaţionale în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizarii a fost infiintata Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Avem de altfel și un Consiliu Național pentru Transformare digitală, o structură participativă stat-privat-mediu academic cu rolul de a rolul de a facilita implicarea tuturor actorilor interesați în dezbaterea propunerilor și a măsurilor care au scopul de a contribui la transformarea digitală a economiei și societății românești, în linia direcțiilor de acțiune europene.

 

Digitalizarea și antreprenoriatul

De asemenea și tu ca antreprenor cel mai probabil ai simțit deja impactul transformării digitale în relația cu administrația fiscală. Cu siguranță ai auzit sau poate chiar ai folosit:

 

 • ghiseul.ro – platforma digitală prin care contribuabilii au posibilitatea să vizualizeze și să achite online cu cardul, parțial sau total obligațiile de plată existente ca de exemplu taxele și impozitele locale, precum și amenzile existente. Acest Sistem Național Electronic de Plată (SNEP) este o parte componenta a Sistemului Electronic Național (SEN) – portalul administrației publice din Romania care informatizeaza interactiunea dintre companii / cetățeni cu administrația publică.

 

 • SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) – platforma electronică prin intermediul căreia în condiții care asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice, autoritățile publice își achiziționează bunurile, serviciile și lucrările necesare.

 

 • SPV (Spaţiul Privat Virtual) – Serviciul online pus la dispoziție de A.N.A.F. (Agenția Națională de Administrare Fiscală) prin intermediul căruia contribuabilii pot accesa în mod gratuit și permanent diverse informații ca de exemplu obligații fiscale, contribuții sociale, acte administrativ fiscale, precum și servicii ca de exemplu depunere declaratii, solicitare și eliberare de inscrisuri.

 

 • e-factura – sistemul prin intermediul căruia se raportează, stochează și descarcă facturi prin intermediul serverului ANAF, creat cu scopul de a crește gradul de colectare a impozitelor și taxelor. 

 

 • e-transport – un sistem de monitorizare în timp real a deplasării bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României iar prin interconectarea cu alte sisteme informatice existente la nivelul Ministerului Finanțelor, Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau Autorității Vamale Române se urmărește și fiscalizarea tranzacțiilor comerciale și creșterea încasărilor la bugetul de stat.

 

 • Raportarea SAF-T – sistem de raportare către ANAF a tuturor înregistrărilor legate de activitatea economică desfășurată (înregistrări contabile și fiscale, încasări și plăți, date referitoare la mijloacele fixe și mișcările produselor din stoc). 

 

 • SDG – Single Digital Gateway, un portal digital unic care își propune să ofere un acces facil la informații, proceduri și servicii de asistență și de soluționare a problemelor.

 

 • aici.gov.ro – platforma online care intermediază înregistrarea documentelor adresate  instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online.

 

 • SIAE (Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în Transporturi) prin intermediul căruia se alocă electronic autorizatiile pentru transportul internațional de marfă și se atribuie tot electronic cursele și traseele pentru transport intern de persoane.

 

 • PCUe (Punctul de Contact Unic electronic) – platforma conectată la administrația publică centrală și alte autorități competente, prin care se pot accesa și îndeplini online ansamblul procedurilor și formalităților necesare pentru accesul la activitățile de servicii ale acestora. În acest caz este vorba despre declarații, notificări sau cereri necesare pentru obținerea autorizării, inclusiv cererile de înscriere într-un registru și orice cereri de autorizare necesare pentru exercitarea activităților de servicii.

 

Toate procesele din relația cu statul se vor standardiza și se vor eficientiza remarcabil prin intermediul transformării digitale iar acest lucru este benefic pentru noi toți.

Însă, pentru a putea profita cu adevărat de avantajele ce decurg din digitalizare, și noi ca antreprenori trebuie să ținem pasul cu toate schimbările ce se impun, altfel riscăm să devină mai mult o povară decât un beneficiu.

Contabilii și firmele de contabilitate cu siguranță utilizează deja multe dintre platformele și sistemele electronice implementate în ultima perioadă, prin urmare, dacă pentru afacerea ta folosești servicii de contabilitate externalizate cel mai probabil ești familiarizat cu noutățile din domeniul digitalizării.

 

Digitalizarea afacerii 

Posibilitatea transmiterii online a declarațiilor este într-adevăr benefică. Nu mai irosim lunar timp nici în trafic deplasându-ne la sediul instituției și nici stând la o coadă interminabilă pentru că exact ca noi, mulți alți antreprenori trebuie să-și depună declarațiile în acelasi interval de timp.

Pentru a înțelege cât de mult ne poate fi de folos digitalizarea afacerii în contextul prezentat, să ne gândim la următoarea situație:

Să presupunem că pentru afacerea noastră trebuie să depunem una (sau mai multe) dintre declarațiile incluse în calendarului obligatiilor fiscale pentru luna Ianuarie 2023, iar acestea se încadrează printre formularele (listate în tabelul de mai jos) care se pot transmite către autorități prin intermediul internetului. Ce avem de făcut atunci cand accesăm acest serviciu online pentru prima dată?

Nr. doc. Denumire declarație Ianuarie 2023 – data depunere
100 Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat miercuri 25 ianuarie
102 Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale
103 Declaraţie privind accizele
710 Declaraţie rectificativă
101 Declaraţie privind impozitul pe profit
300 Decont de taxă pe valoarea adăugată miercuri 25 ianuarie
390 Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri miercuri 25 ianuarie
301 Decont special de taxă pe valoarea adăugată miercuri 25 ianuarie
120 Decont privind accizele
130 Decont privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă
200 Declaraţie privind veniturile realizate

Pentru a putea să accesăm și să utilizăm Sistemul de transmitere prin Internet a declaraţiilor fiscale trebuie să aplicăm o semnătură electronică. Pe aceasta o vom obține printr-un certificat digital calificat de la furnizorii de servicii de certificare acreditaţi.

Ulterior, va trebui să ne asigurăm ca avem programul Adobe Reader 8.2 și să facem următorii pași:

 • descărcăm documentul de confirmare de pe portalul ANAF, îl completăm și îl transmitem la ANAF;
 • listăm, semnăm și stampilăm cererea de utilizare a serviciului de depunere electronică (formularul 150);
 • prezentăm documentele necesare la unitatea fiscală de care aparţinem;
 • primim pe e-mail dreptul de utilizare a serviciului;
 • descărcăm formularele electronice de pe portalul ANAF;
 • completăm formularele de declaraţii;
 • transmitem declarațiile;
 • examinăm starea declaraţiilor transmise.

Asta doar într-o primă instanță, deoarece la următoarele depuneri de declarații vom avea de făcut doar ultimii patru pași dintre cei prezentați mai sus.

Prin urmare, în această situație, ca să putem beneficia și profita de digitalizarea relației cu ANAF avem nevoie de:

 • semnătura electronică și implicit de certificat digital calificat
 • programul Adobe Reader 8.2
 • competențe de utilizare a calculatorului
 • calculator/laptop
 • conexiune la internet

Ceva similar se întâmplă și în cazul sistemului e-Factura care poate fi accesat prin intermediul SPV.

Puțin mai complicate sunt însă lucrurile în cazul Raportării SAF-T. Aceasta se face prin intermediul unui program special care verifică și validează din punct de vedere sintactic și semantic Fișierul Standard de Control Fiscal SAF-T, și generează în mod automat D406 în format pdf cu xml atașat. 

Informații mai detaliate despre cum funcționează aceste două sisteme și cum să le accesezi găsești în articolele:

Ca să ne putem manageria eficient afacerea, avem nevoie să fim mereu la curent cu toate aceste noutăți care apar pe plan legislativ. În plus, trebuie să ne asigurăm că ținem pasul cu necesitățile de digitalizare tehnologică și informațională a firmei, și că acumulăm cunoștințele și competențele necesare desfășurării în condiții optime a acestui proces.

Sau mult mai bine, ca să eficientizăm acest proces și să reducem timpul consumat cu implementarea precum și costurile aferente sau riscul de a fi pasibili de amenzi pentru că am greșit ceva în completarea declarațiilor, am putea să externalizăm aceste servicii către firme specializate ca de exemplu o firma de contabilitate care oferă servicii de contabilitate online.

 

Digitalizare sau externalizare?

Ca antreprenor, indiferent cât de mult ți-ai dori, nu ai cum să le faci pe toate. Nici nu este indicat, și de altfel unul dintre elementele antreprenoriatului de succes este delegarea.

Nu ai cum să ajungi la rezultate remarcabile dacă încerci sa fii omul orchestră și să

 • te ocupi de aprovizionare;
 • coordonezi producția;
 • creezi și lansezi campanii de marketing;
 • faci contractele;
 • vinzi și să facturezi;
 • intocmesti contabilitatea primară (eventual chiar și bilantul?);
 • te ocupi de HR (contracte, adiționale, concedii, pontaje, state de plată);
 • gestionezi partea administrativă;
 • previzionezi bugetul;
 • studiezi atent schimbările contabile, fiscale și administrative
 • completezi corect și depui la timp toate declarațiile necesare (eventual chiar și D406);
 • faci inchideri de lună și de an;

… și toate astea în timp ce încerci să păstrezi o legătură strânsă cu toți colaboratorii și să îți dezvolți constant afacerea. 

Este de ajuns o privire peste modificările contabile, fiscale și de taxe aplicabile la acest început de an, precum și la necesitățile tehnologice și informaționale pe care trebuie să le implementăm pentru a ține pasul cu aceste schimbări, ca să realizăm că este practic imposibil pentru un singur om să le facă pe toate bine, corect, eficient și la timp. 

În această situație, ca antreprenor ai posibilitatea să te folosești de digitalizare sau externalizare, sau de ce nu, chiar de ambele simultan, apeland la un serviciu de contabilitate și management al firmei bazat pe o platformă software online complet automatizată.

 

Ce presupun Digitalizarea afacerii și Externalizarea serviciilor

Digitalizarea afacerii înseamnă automatizarea proceselor care îți ocupă mult timp prin apelarea la tehnologii noi.

De exemplu poți utiliza diverse programe și aplicații pentru facturare, contabilitate, evidența salariaților și salarizare, sau automatizarea procesului de marketing. Bineînțeles trebuie să asiguri și personal calificat care să utilizeze aceste programe în condiții optime, pentru a asigura obținerea rezultatelor dorite.

Externalizarea serviciilor constă în subcontractarea anumitor activități către colaboratori externi, și se recomandă a fi externalizate cu precădere serviciile de Contabilitate, Resurse umane, IT și Marketing. 

Principalul motiv este acela că pentru prestarea în condiții optime a acestor activități sunt necesare studii de specialitate și experiența avansată. În plus, în fiecare dintre aceste domenii este absolut necesar să fii mereu la curent cu evoluția și schimbările pentru a putea ține pasul cu ele.

Ambele variante presupun anumite cheltuieli, asta cu siguranță.

În cazul digitalizării vor fi necesare investiții atât în tehnologiile noi cât financiare și de timp pentru acumularea cunoștințelor și competențelor necesare pentru utilizarea acestora, sau angajarea de personal calificat în respectivele domenii. La rândul ei externalizarea clar reprezintă un cost pentru că vor trebui plătite firmele care vor presta serviciile.

Însă,

 • privind situația în ansamblu și pe termen lung, de asemenea
 • luând în calcul nenumăratele schimbări care apar mereu în legislație și tehnologie și cărora trebuie sa le faci față, și 
 • ținând cont că schimbarea va fi la fel de remarcabilă ca trecerea de la trimiterea contractelor prin poștă la transmiterea acestora prin email

cel mai probabil vei ajunge la concluzia că în fapt, cheltuielile cu digitalizarea sau externalizare nu sunt mari deloc, mai ales dacă le pui în balanță cu beneficiile obținute.

Ambele reprezintă în fapt o investiție în viitorul firmei și succesul afacerii tale.

 

Avantajele externalizării

În primul rând externalizând anumite activități te asiguri că vei beneficia de servicii prestate de specialiști în respectivele domenii. 

Să luăm un exemplu concret în această situație și anume externalizarea serviciilor de contabilitate către o firmă de contabilitate online: Vei colabora cu un expert contabil dedicat, cu foarte multă experiență, care știe exact ce trebuie făcut și care este în permanență la curent cu tot ce apare nou în domeniul respectiv și te va ține și pe tine la curent cu tot ceea ce este de interes pentru afacerea ta.

Pe lângă asta, vei beneficia și de alte câteva avantaje ca cele legate de:

 • Reducerea costurilor legate de
  • implementarea tehnologiilor de lucru
  • angajarea de personal cu calificările necesare sau
  • instruirea personalului existent cu privire la utilizarea noilor tehnologii, aplicații
  • salarizare, beneficii, prime
  • birouri, mobilier, calculatoare, telefonie
 • Evitarea unor amenzi usturătoare pentru greșeli sau întârzieri în întocmirea și depunerea Declarațiilor și a Raportărilor de specialitate;
 • Eliberarea de griji știind că de fiecare nișă a afacerii tale se ocupă specialiști în domeniul respectiv și că toate obligațiile sunt îndeplinite corect și la timp;
 • Beneficierea de consultanță permanentă în fiecare dintre domeniile externalizate;
 • Acces permanent și rapid la toate informațiile necesare prin aplicația de specialitate pusă la dispoziție de furnizorul respectivului serviciu;

Un alt avantaj major al externalizării serviciilor către o firmă de contabilitate online este faptul că primești mereu soluția optimă pentru afacerea ta și situația specifică a acesteia, pentru că beneficiezi de cunoștințele și experiența unei întregi echipe de experți contabili. Aceștia se consultă unul cu celălalt și fără nicio indoială îți vor pune la dispoziție cele mai bune soluții.

În final, dar nu în ultimul rând, unul dintre cele mai mari avantaje este faptul că vei putea aloca mai mult timp dezvoltării afacerii și te vei putea concentra mai bine asupra creșterii profitabilității ei.

 

Contabilitatea externalizată online

În cazul serviciilor de contabilitate externalizate, cel eficient mod de colaborare cu contabilul sau firma de contabilitate este o platforma online

În acest mod transmiterea documentelor către contabil, primirea rapoartelor și în general schimbul de informații se desfășoară foarte rapid și eficient, într-un mediu în care datele sunt protejate, fără consum inutil de timp sau resurse.

În plus, pe o astfel de platformă online poți crea calendare și liste de task-uri, pe care să le comunici direct expertului contabil sau colegilor care au acces la platformă.

Prin Serviciile de contabilitate online oferite prin intermediul unei astfel de platforme ai acces instant la contabilitatea afacerii tale în orice moment de pe orice dispozitiv conectat la internet. Poți vedea de exemplu previziunile de încasări și plăti, cash-flow-ul anticipat, rapoarte financiare de profitabilitate sau analize care îți oferă o imagine de ansamblu asupra afacerii tale.

Contabilitate online – documente disponibile în platforma online

În funcție de periodicitatea stabilită și serviciile incluse în colaborare, vei avea mereu la dispoziție în platforma online documente de contabilitate actualizate la zi, documente și situații ce țin de resurse umane, precum și declarațiile întocmite și depuse cu periodicitatea legală:

 • Balanța de verificare
 • Registrul Jurnal
 • Jurnal de vânzări
 • Jurnal de cumpărări
 • Registru de casă
 • Ordine de plată impozit
 • Ordine de plată salarii
 • Stat salarii
 • Situații financiare (Bilanț)
 • Registrul inventar
 • Declarația 112
 • Declarația 4200 sau 4109
 • Declarația 300
 • Declarația 390/301
 • Declarația 394
 • Declarația 100
 • Declarația 205

Contabil online – documente pe care să i le pui la dispoziție

Indiferent ca alegi să colaborezi cu contabilul online sau offline, iată care sunt documentele pe care trebuie neapărat să le pui la dispoziția acestuia astfel încât să aibă posibilitatea de a întocmi corect, complet și la timp, toate situațiile aferente activităților desfășurate în cadrul afacerii tale:

 1. Facturile de vânzare 

Prin facturarea online se simplifică foarte mult atât procesul de facturare cât și modul în care contabilul are acces la facturile emise. 

 1. Facturile de cheltuieli

Singura modalitate prin care contabilul poate afla de cheltuielile făcute și prin urmare să le includă în calcule, declarații și raportări, este să intre în posesia facturii sau a bonul fiscal aferent.

 1. Extrasele de cont

Tu ca antreprenor intri în posesia lor cel mai probabil descărcându-le online de pe site-ul sau aplicația băncii. 

 1. Documentele aferente personalului

Pentru a calcula salariile și impozitele aferente contabilul va avea nevoie de contractele de muncă și actele adiționale aferente, pontaj și cereri de concedii.

Pentru a pune la dispoziția contabilului online toate aceste documente este indicat să folosești direct platforma de contabilitate. 

 

În acest fel se elimină orice risc ca un anumit document sa fie omis, pentru că programul va transmite către contabil o notificare că s-au încarcat documente noi. Ulterior, contabilul poate prin intermediul aceleiași aplicații sa confirme primirea acestora precum și să le actualizeze statusul sau sa revina cu întrebări sau solicitări de eventuale detalii necesare.

 

Digitalizarea controalelor ANAF

La finalul acestui articol trebuie să menționăm și că în sfera controalelor derulate de ANAF au intervenit ample modificări procedural-fiscale.

Astfel, autoritățile pot solicita contribuabililor doar documente cu informații pe care fiscul nu le deține deja. Acest fapt s-a stabilit deoarece prin intermediul SAF-T, e-Factura și e-Transport autoritățile dețin deja o serie de informații cu privire la situația și activitatea contribuabililor și le vor analiza cu prioritate pe acestea.

Mai mult decât atât, comunicarea acestor documente poate fi făcută de către contribuabil către autorități nu numai prin poștă (cu confirmare de primire) sau depunere la registratură, ci și online prin intermediul e-mail-ului sau al SPV (Spațiul Virtual Privat). Similar, și autoritățile au posibilitatea de folosi aceste medii de comunicare electronică în relația lor cu contribuabilul.

Tot ca o consecință a digitalizării relației cu ANAF, inspecțiile fiscale se vor derula de regulă  la sediul organului de inspecţie fiscală în timpul programului de lucru al acestuia, iar data începerii inspecției fiscale este data prevăzută în aviz. În anumite situații, cu aprobarea conducătorului organului de inspectie fiscală, inspectia se poate realiza chiar și în afara acestui program dacă nu este necesară prezența contribuabilului.

Alte mențiuni importante cu privire la inspecțiile fiscale este faptul că atunci cand acestea nu se desfășoară la sediul contribuabilului “Legitimaţia de inspecţie şi ordinul de serviciu pot fi prezentate şi prin utilizarea mijloacelor video de comunicare la distanţă”, iar începerea inspecției nu va mai fi consemnată în Registrul unic de control.

 

Contabilitatea externalizată online – o necesitate în plin proces de digitalizare

Ca antreprenori, pentru a ne asigura că afacerile noastre prosperă, trebuie să ne adaptăm în permanență la mediul socio-economic în care ne desfășurăm activitatea și să ținem pasul cu multitudinea de schimbări tehnologice, informaționale și legislative. 

Este clar că nu le putem face pe toate singuri, dar nici nu trebuie. În domeniile de maximă importanță pentru firmă așa cum este contabilitatea afacerii, este indicat să apelăm la specialiști în domeniu.

Iar atunci când pe lângă toate activitățile specifice, firma de contabilitate online îți pune la dispozitie și o platformă online cu integrări sau automatizări cu alte sisteme ca de exemplu banca, sau site-ul de vânzări, sau chiar și firma de curierat, chiar ai tot ce îți trebuie pentru a te ocupa de dezvoltarea intensivă a afacerii și creșterea profitului până la cotele planificate. 

Noutăți

Meniu