BUSINESS KNOW-HOW, Finanțe pentru afacerea ta

Decizii informate: de ce sunt importante rapoartele financiare

Noi, echipa MyWiz, am învățat din experiența proprie, dar și din experiența clienților noștri, că rapoartele financiare sunt importante pentru orice tip de firmă, indiferent de mărimea sau de specificul acesteia.

La nivel general, rapoartele financiare oferă o imagine de ansamblu a performanței financiare a companiei, precum și o serie de informații esențiale pentru luarea deciziilor manageriale. La nivel detaliat ele pot revela o serie de indicii utile în activitatea de zi cu zi, despre produse, furnizori și chiar despre clienți.

Principalele rapoarte pe care orice firmă le poate utiliza sunt:

  • Bilanțul contabil. Acesta prezintă situația financiară a companiei la un moment dat, incluzând activele, datoriile și capitalurile proprii. Bilanțul contabil este o sursă importantă de informații, care vă oferă o imagine a situației financiare a afacerii voastre și care vă permite să luați decizii informate privind investițiile, finanțarea sau cheltuielile.

  • Raportul de profit și pierdere arată veniturile și cheltuielile aferente unei anumite perioade de timp, cum ar fi un trimestru sau un an fiscal. Acest raport vă arată dacă firma a obținut profit sau a înregistrat pierderi.

  • Rapoartele de comenzi de bunuri ajută la urmărirea informațiilor precum numărul de comenzi, valoarea totală a comenzilor, produsele cele mai vândute și clienții care cumpără cel mai des. Aceste rapoarte pot fi generate utilizând MyWiz și deservesc gestionarea vânzărilor. Rapoartele comenzilor înregistrate pot fi utilizate pentru a identifica tendințele de vânzări și pentru a lua decizii informate privind produsele sau strategiile de marketing.

  • Raportul de gestiune se întocmește în baza documentelor: NIR, monetar, inventar de schimbare de preț, proces verbal de scădere din gestiune. În general, acest raport vă oferă informații importante despre performanța operațională a afacerii voastre, iar astfel puteți să luați decizii informate cu privire la produse, operațiuni și angajați.

Toate aceste rapoarte sunt importante deoarece vă oferă o imagine clară a performanței financiare a companiei și vă pot ajuta să luați decizii informate cu privire la viitorul afacerii.

Platforma de contabilitate online MyWiz generează automat rapoartele companiei tale. În acest mod, poți extrage și actualiza indicatorii de performanță oricând, de oriunde, datorită automatizării raportărilor.

Noutăți

Meniu