Blog Contactează-ne: 0742 035 425[email protected]

Cum să fii productiv dacă ești antreprenor

Antreprenorii știu mai bine ca oricine ce înseamnă să ai un program de lucru aglomerat. Task-uri complexe, întâlniri de business, rapoarte financiare, managementul echipei sau gestionarea furnizorilor, toate acestea și multe altele fac parte din rutina zilnică a oricărui proprietar de afacere, indiferent cât de mică sau mare. Tocmai de aceea, este crucial să știi să-ți optimizezi agenda, astfel încât să fii productiv, să-ți automatizezi task-urile repetitive și să-ți lași suficient timp la dispoziție pentru a te gândi și la creșterea propriului business.

Iată 5 metode prin care poți să-ți maximizezi productivitatea ca antreprenor:

  1. Planificarea este întotdeauna cea mai importantă

Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Dacă ești un antreprenor ocupat, este crucial să ai agenda foarte bine pusă la punct. Anume, să-ți organizezi task-urile atât de pe o zi pe alta, cât și să-ți faci un plan pentru ce ar trebui să ai rezolvat la finalul săptămânii. Poți face liste în agende fizice, dacă așa îți este mai comod, sau poți folosi un program de organizare a task-urilor cu este Trello sau Asana.

Liste clare cu task-uri, aranjate în ordinea importanței și a urgenței te vor ajuta să-ți gestionezi timpul mult mai bine. Acestea vor minimiza distragerea atenției și îți vor oferi o perspectivă clară asupra obiectivelor tale de business.

  1. Rezolvă task-urile cele mai dificile primele

Ziua ta va deveni mult mai ușoară doar dacă reușești să te ocupi, în primul rând, de cele mai dificile task-uri din agenda ta. Ca antreprenor, scopul tău ar trebui să fie să-ți faci ziua progresiv mai lejeră. Iar, spre finalul acesteia, să-ți rezervi timp pentru odihnă, familie sau hobby-uri, astfel încât să-ți încarci bateriile pentru ziua următoare.

Mai mult, în mod natural, ai mai multă energie la început de zi, pe care o poți folosi să abordezi task-urile dificile cu ușurință. În plus, dacă le termini pe acestea, vei avea parte de o satisfacție mult mai mare și te vei simți cu adevărat productiv.

  1. Uită de multitasking

Pentru o perioadă lungă de timp, multitasking-ul a fost văzut ca o abilitate de dorit. În ultimii ani, în schimb, s-a dovedit că este, de fapt, inamicul productivității. Dacă e să facem o comparație, am putea să spunem că oamenii seamănă mult cu niște computere – dacă rulezi prea multe operațiuni în același timp, există o probabilitate foarte mare ca acestea să se blocheze sau să livreze rezultate compromise. Studiile recente au arătat că întreruperile constante de la un task, sau trecerea rapidă de la o sarcină la alta, afectează calitatea muncii. În plus, multitasking-ul duce la burnout și frustrări.

Astfel, oricât de ocupat ești ca antreprenor, încearcă să aloci timp separat pentru fiecare task în parte și să te asiguri ca minimizezi întreruperile din timpul zilei.

  1. Ia pauze de la task-uri în mod strategic

Pauzele lungi și dese, clar nu sunt cheia marilor succese. Dar pauzele scurte pentru reîncărcarea bateriilor, între calupuri de task-uri similare, da. Burnout-ul este, din păcate, o realitate foarte des întâlnită pentru antreprenorii ocupați. Tocmai de aceea, pentru a-l evita, și pentru a-ți menține un nivel ridicat de productivitate, este util să faci pauze mici și periodice. Acestea funcționează cel mai bine dacă le distribui în funcție de task-urile din ziua respectivă, astfel încât să-ți poți da un reset mental între sarcini și pentru a-ți păstra ridicat nivelul de energie pe tot parcursul zilei.

  1. Automatizează cât mai multe task-uri

Tehnologia poate fi de mare ajutor pentru antreprenorii ocupați, deoarece contribuie la automatizarea cu succes a anumitor task-uri. Astfel, îți eliberezi timp în zi pentru lucruri cu adevărat importante, cum ar fi administrarea echipei sau dezvoltarea business-ului. Software-urile pot gestiona aproape orice task-uri repetitive sau le pot digitaliza pe cele manuale, ajutându-te să economisești timp și bani.

Un astfel de tool de automatizare este și MyWiz, care îți oferă o platformă online pentru contabilitatea și managementul companiei tale, dar și acces la experți contabili dedicați, care se ocupă de documentele și declarațiile tale. Astfel, nu mai ai nevoie să pierzi timp pe drumuri pentru a-ți duce actele la contabil lună de lună și câștigi mai mult timp pentru afacerea ta.

Tu ce alte metode folosești pentru a fi productiv ca antreprenor?

E-Book Gratuit!