BUSINESS KNOW-HOW, Instrumente utile

Cum să alegi banca potrivită pentru businessul tău

Pentru început, putem spune cu siguranță că este aproape imposibil să ai un business de succes fără o colaborare sănătoasă cu o bancă de încredere. Dar de ce trebuie să ții cont atunci când alegi banca potrivită?

1.Stabilește nevoile afacerii tale

Cel mai bun punct de început este să identifici care sunt nevoile specifice ale businessului tău. Vrei să pui focusul pe tranzacții de zi cu zi, ai nevoie de creditare sau de operațiuni internaționale?

2.Compară ofertele

După cum bine știm, cercetarea este poate unul din aspectele esențiale atunci când construiești o afacere. La fel trebuie să faci și atunci când vine vorba de bănci. Cercetează diferitele oferte disponibile pe piață și compară serviciile oferite: comisioanele percepute, schimbul valutar, serviciile de internet și mobile banking, opțiunile de finanțare etc.

Odată ce simți că ai făcut alegerea corectă, MyWiz îți ușurează și mai mult procesul, oferindu-ți posibilitatea să încarci extrasele de cont în aplicație pentru a primi mereu situația la zi.

3.Află ce comisioane se percep pentru diverse operațiuni

Costul este desigur unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont. Analizează cu atenție taxele și comisioanele asociate serviciilor bancare pe care le vei folosi. Asigură-te că înțelegi structura acestora și cum ar putea afecta costurile afacerii tale pe termen lung.

Pentru o imagine cât mai clară, în MyWiz găsești cursul valutar BNR pentru ziua și ora curentă oricând ai nevoie.

4.Documentează-te despre condițiile preferențiale de creditare

Pentru cazul în care vei avea nevoie de finanțare suplimentară prin credite pentru afaceri, este ideal să știi condițiile și termenii pentru împrumuturi și liniile de credit oferite de bănci.

5.Află mai multe despre serviciile de online banking

Serviciile de online banking devin din ce în ce mai vitale pentru cât mai multe afaceri. Chiar și în situația în care acestea nu sunt prioritare, sunt totuși o modalitate foarte eficientă pentru gestionarea business-ului tău.

6.Verifică reputația și stabilitatea băncii

O bancă cu o reputație bună și stabilitate financiară solidă este partenerul ideal. Recenziile băncii, rapoartele financiare și informațiile despre clienții de afaceri existenți pot fi resurse utile atunci când trebuie să iei o decizie.

7.Află dacă au consultanți dedicați

Relația cu managerul de cont sau consultantul alocat este una foarte importantă. Trebuie să te simți în siguranță și să te asiguri că înțelegi și primești toate informațiile necesare.

8.Vezi ce alte servicii îți poate oferi banca

Fie că vorbim despre furnizori, posibili parteneri de afaceri sau pur și simplu consultanți din zona fiscală, legală sau contabilitate, multe bănci te pot pune în contact cu persoane care te pot ajuta.

Vrei să vezi cum te poate asista MyWiz în călătoria ta de antreprenor? Solicită acces la demo!

Noutăți

Meniu