Fără categorie

Cum arată contabilul viitorului?

contabilul viitorului

Profesia de expert contabil are o tradiție de 100 de ani în România, și până în ziua de astăzi ea este esențială mediului de afaceri, prin expertiza și soluțiile pe care le oferă. Prin activitatea lor, experții contabili și contabilii autorizați sunt recunoscuți pentru prudență și corectitudine.

În contextul unui mediu de afaceri dinamic, de multe ori experimental, rolul pe care îl joacă profesionistul contabil în economia românească devine cu atât mai important. Provocarea cea mai mare a contabililor este să țină pasul cu globalizarea economiei și cu trendurile digitale pe care oamenii de afaceri le adoptă zi de zi. Vestea bună este că resursele există și pare că trendurile digitale încep să se instaleze și în domeniul contabilității, ceea ce oferă acestui domeniu flexibilitate și viziune pentru un viitor promițător.

Astfel, contabilul viitorului va fi definit de noile tehnologii și de automatizare. Astăzi, digitalizarea este percepută ca o prioritate pentru experții contabili și specialiștii din domeniu, însă procesul este unul complex și depinde de evoluția mediului de afaceri, în care antreprenorii joacă un rol important.

Antreprenorii din România și de pretutindeni au nevoie să ia decizii de business în baza datelor financiare și a analizelor contabile. Fără priceperea și expertiza unui contabil, aceste date sunt greu de interpretat.

Automatizarea facilitează tranziția la contabilitatea managerială, iar contabilul viitorului va trebui să dezvolte abilități de comunicare pentru a veni în ajutorul antreprenorilor cu soluții pentru o dezvoltare sănătoasă a afacerilor, soluții ce vor veni din interpretarea cifrelor din rapoarte și bilanțuri.

Pentru a dezvolta aceste aptitudini manageriale, contabilul de astăzi are nevoie să se adapteze la era digitală, în condițiile în care automatizarea este o tendință care se apropie cu pași repezi și care trebuie folosită pentru a răspunde mai bine și mai rapid solicitărilor mediului de afaceri.

Axarea pe tehnologie este firească și vine la pachet cu cel mai valoros beneficiu: timpul câștigat. Atunci când vor opta pentru automatizarea task-urilor repetitive, contabilii își vor putea extinde aria de expertiză și vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a oferi servicii cu valoare adăugată.

În viziunea MyWiz, contabilii pot juca un rol important în facilitarea automatizării proceselor contabile și în educarea antreprenorilor în această direcție.

Noutăți

Meniu