BUSINESS KNOW-HOW, Finanțe pentru afacerea ta

,,Contabilicească’’ pe înțelesul antreprenorilor

 

În ziua de astăzi, a fi antreprenor este poate mai ușor decât niciodată! Tocmai de aceea, nu depuține ori, odată ce afacerea este înființată, antreprenorii realizează că nu au acordat suficientă importanță aspectelor contabile sau înregistrării unor documente fiscaleși că nu sedescurcă de unii singuri cu gestiunea afacerii lor.

 

Dacă, însă, colectarea bonurilor fiscale sau menținerea evidenței fiscale nu sunt punctul tău forte, stai fără griji, căci MyWiz este aplicația care te va scăpa de toate durerile de cap!

 

Cum, te întrebi? Ei bine, MyWiz îți oferă o viziune de ansamblu asupra afacerii tale, oricând și oriunde, la numai un click distanță. Mai mult, ai și un expert contabil dedicat, care îți va răspunde la cele mai năstrușnice întrebări … evident, dacă țin de afacerea ta sau de contabilitate!

 

Altfel spus, prin MyWiz, te poți informa cu privire la situația financiară a firmei – poți verifica în orice clipă soldul contului de profit și pierdere, de venituri si cheltuieli, dar si situația financiară per ansamblu a firmei tale.

 

Hai să luăm balanța de verificare drept exemplu – un ,,tablou’’ care răspunde necesității de control și analiză a unităților patrimoniale, în care poți găsi toate conturile folosite, fiecare cont fiind înscris cu sold inițial, rulaje curente, total sume și, nu în ultimul rând, sold final.

 

Te-am pierdut, așa-i? Nu este deloc ușor pentru cineva care nu posedă cunoștințe contabile să gestioneze de unul singur elementele unei afaceri, fie ea chiar la început.

Nu mai spunem că, la un moment dat, este posibil să vrei să angajezi personal…iar lucrurile se vor complica și mai tare!

 

Cu acest gând în minte a pornit și povestea MyWiz, astfel că, pentru a accesa balanța de verificare, tot ceea ce trebuie să faci este să selectezi din meniul aplicației secțiunea ,,Contabilul virtual”, iar mai apoi, să vizualizezi ,,Livrabilele contabile”. Odată ajuns aici, poți urmări evidența afacerii tale, iar mai apoi, poți descărca balanța de verificare sub forma unui fișier pdf.

 

Cu alte cuvinte, pentru a putea consulta balanța de verificare prin MyWiz, nu ai nevoie de pregătire contabilă sau experiență în domeniu, pentru că aplicația este intuitivă, datele pot fi citite cu ușurință, iar interpretarea este de la sine înțeleasă!

Uite cum poți citi dintr-o balanță de verificare câteva informații despre afacerea ta:

  • Banii disponibili la sfârșitul lunii îi regăsești în Soldul final al conturilor 5121 (disponibil în lei la bancă), 5124 (disponibil în valută la bancă), 5311 (disponibil în lei în casierie), 5314 (disponibil în valută în casierie);
  • Dacă te întrebi ce dividende poți încasa, trebuie sa te uiți la soldul contului 457 (dividende constituite) și de asemenea la contul 121 (profit și pierdere), care îți arată dacă afacerea a fost profitabilă și poți declara alte dividende; dacă soldul contului 121 este creditor, atunci afacerea a avut profit și poți declara dividende.
    Atenție! Ca să știi cât poți încasa, trebuie să ai grijă să deduci taxele aferente;
  • Cheltuielile le poți verifica în coloana de debit a conturilor din clasa 6 (conturi care încep cu 6): cheltuielile lunare în Rulajele curente, iar cele de la începutul anului în Total sume;
  • Similar, veniturile le regăsești în coloana de credit a conturilor din clasa 7;
  • Dacă te întrebi dacă ești la zi cu plata taxelor și impozitelor, poți sa verifici soldul conturilor care încep cu 42, 43 și 44. Dacă este 0, înseamnă ca nu ai o astfel de datorie;
  • Dacă vorbim de datorii, în schimb, datoriile către furnizori le vezi în soldul creditor al conturilor 401 și 404, iar sumele pe care le ai de încasat de la client în soldul debitor al contului 411.

Sună bine, nu? Tot ce mai trebuie să faci, acum că ai ajuns la finele articolului – este să completezi formularul de contact aici: https://mywiz.ro/solicita-demo/, iar unul dintre experții MyWiz te va contacta în cel mai scurt timp!

Noutăți