Blog Contactează-ne: 0742 035 425[email protected]

5 lucruri pe care să le ai în rutina săptămânală

Ai atât de multe treburi de făcut în fiecare zi încât ți se pare că 24 de ore sunt prea puține ca să îți ajungă… Și totuși, dacă vrei să ai o afacere care să crească și să-ți aducă mai mulți bani, ai nevoie de câteva lucruri obligatorii care să te țină ancorat în realitatea economică în care e activă firma ta. Am selectat 5 cărora îți recomandăm să le faci loc în programul tău săptămânal:

  • Urmărește antreprenori de succes în același domeniu ca și tine – sunt mulți antreprenori care au bloguri, emisiuni radio sau tv sau susțin evenimente pe care le poți găsi online. Fiind oameni care au trecut prin aceleași provocări ca și tine, sunt o resursă inepuizabilă de idei și sugestii pe care le poți folosi și tu să ai rezultate mai bune.
  • Fii la curent cu noutățile legislative și economice – alege-ți una sau două publicații de business echilibrate și fă-ți un obicei din a citi cateva articole pe săptămână. E important să știi ce legi care-ți pot influența activitatea sunt în discuția autorităților, după cum e foarte relevant să vezi ce poziții au colegii din industrie față de acestea, despre ce tendințe discută și cu ce noutăți mai vin.
  • Stai cu ochiul pe competiție – chiar dacă produsul sau serviciul tău este cel mai bun din câte ai văzut vreodată, nu-ți subestima niciodată concurența. Dacă natura activității o permite, mergi și fii clientul lor din când în când, chiar vorbește cu alți clienți de-ai lor ca să vezi de ce i-au ales (dintr-o poziție pe cât se poate de neutră, ca să poți obține feedback autentic), încearcă să înțelegi cum se promovează și diferențiază față de ceilalți jucători de pe piață. Dacă încerci să privești lucrurile dintr-o perspectivă obiectivă, poți găsi soluții pentru a-ți face afacerea să meargă și mai bine.
  • Învață ceva nou despre management – sunt foarte multe resurse online pe care le poți accesa cu ușurință, propune-ți să citești măcar 2-3 articole pe săptămână sau să urmărești antreprenori sau manageri care au bloguri sau podcast-uri interesante, chiar dacă sunt din industrii care pare că nu au nicio legătură cu ceea ce faci tu – nu știi de unde sare iepurele!
  • Citește ziarul de mâine – caută să vezi dacă poți afla informații despre cum se lucrează în domeniul tău de activitate în alte țări cu economii mai avansate. Chiar dacă sunt diferențe culturale și clienții sunt în fiecare țară altfel, poate că găsești lucruri pe care alți antreprenori ca tine le fac și pe care le poți încerca și tu aici. E întotdeauna o bună ocazie de promovare să fii primul din țară care aduce ceva nou 😊
E-Book Gratuit!