Finanțe pentru afacerea ta

Se dă start-ul programului Start-Up Nation!

Programul Start-Up Nation 2022 este gata de începere, chiar în luna mai! Ești interesat de obținerea unor fonduri nerambursabile, dar nu știi dacă ai fi sau nu eligibil?

Iată cele mai importante informații despre acest program, demarat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului:

  1. Beneficiarii acestuia sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici și cele mijlocii

  2. Există anumite cheltuieli eligibile, precum: autoutilitare, echipamente, utilaje, calculatoare, licențe, etc.

  3. Finanțarea ajunge până la 95% din valoarea AFN (ajutorului financiar nerambursabil), dar nu poate depăși suma de 200.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Pentru anul bugetar 2022, bugetul alocat schemei de minimis și aprobat prin Legea nr. 317/2021 este de 520.031.000 lei, împărțiți astfel:

  • Pilonul I Start-Up Nation România – 500.000.000 lei;

  • Pilonul II Start-Up Nation Diaspora – 20.031.000 lei.

Se estimează că, prin implementarea programului Start-Up Nation în perioada 2022-2027, aproximativ 11.000 de întreprinderi ar putea beneficia de fonduri nerambursabile, dintre care 10.000 aferenți primului pilon.

Dacă, însă, dorești să aplici pentru această finanțare, dar aspectele birocratice nu sunt tocmai punctul tău forte, stai fără griji! Poți apela la servicii de consultanță pentru pregătirea dosarului și poți chiar comunica direct cu reprezentanții proiectului, pe site-ul acestuia: https://start-upnation.ro/

Procedura de implementare a programului poate fi consultată pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, prin accesarea link-ului alăturat: https://bit.ly/3vljJ34, iar detalii suplimentare despre data concretă a lansării, precum și despre grila de punctare, urmează a fi anunțate.

MyWiz vine în ajutorul antreprenorilor și al start-up-urilor cu servicii de contabilitate online, astfel că putem contribui la bunul mers al afacerii tale, indiferent ca vrei sau nu sa apelezi la programul Start-Up Nation!

Noutăți

Meniu