Blog Contactează-ne: 0742 035 425[email protected]

De ce e important să știi în orice moment cum stai cu banii

În ultimii ani, să-ți deschizi o afacere a devenit o procedură accesibilă multora dintre cei care își doresc independență decizională, control și venituri mai consistente. Sigur, în funcție de industria în care deschizi această afacere, e posibil să ai nevoie să îndeplinești o serie de condiții suplimentare absolut necesare pentru funcționarea ei, cum ar fi cafenelele sau bistrourile, saloanele de înfrumusețare, cabinetele medicale sau veterinare ș.a.m.d. Lăsând la o parte aceste situații speciale, procedura de activare propriu-zisă a unei firme este destul de ușor de urmărit.

Modul în care tu ca antreprenor alegi să îți gestionezi apoi afacerea este ceea ce face diferența între a reuși să obții ceea ce îți dorești și a renunța înainte de a te bucura de roadele muncii tale. Nu, nu trebuie să ai obligatoriu studii sau experiență de management, pentru că poți învăța pe parcurs tot ce ai nevoie pentru a ține cârma bărcii.

Dar oare merită efortul? Poate că faci parte dintre antreprenorii-specialiști, adică ai o meserie pe care o cunoști foarte-foarte bine, ai multă experiență și știi toate chichițele domeniului tău de activitate. Și asta este grozav pentru firma ta, dacă i-ai ales ca obiect de activitate fix acest domeniu. Cu alte cuvinte, știi să construiești cele mai bune bărci din lume.

Nu este însă suficient, pentru că, dacă ești cel mai bun în domeniul tău, a administra o firmă presupune un set de cunoștințe financiare pe care este posibil ca domeniul sau experiența ta să nu le furnizeze. Aceste cunoștințe sunt, dacă vrei, ca manualul de instrucțiuni pentru cârmirea bărcii de care aminteam mai sus.

Bine, o să spui, dar oricum am un contabil, nu este treaba lui să se ocupe de partea financiară a firmei mele? Ei bine, da și… nu. Contabilii sunt specialiști extraordinari care ne ajută cu menținerea evidențelor legale absolut necesare funcționării afacerii, ei se ocupă strict de evidența documentelor contabile, precum și de calcularea impozitelor și taxelor și de relația cu instituțiile financiare. Însă TU ești cel care are nevoie de imaginea de ansamblu asupra tuturor aspectelor financiare. Ca urmare, ca administrator al banilor firmei, ai nevoie să poți urmări anumite cifre cheie și să poți face conexiuni între diferitele rapoarte pe care ți le pregătește contabilul. Astfel, în loc să fii preocupat tot timpul să nu te rătăcești pe mare cârmindu-ți barca și bâjbâind după drumul cel bun, să-ți poți seta propria rută și să știi în orice moment unde te afli.

În rubrica ”Finanțe pentru afacerea ta” vei găsi articole care îți vor explica pe îndelete care sunt cele mai importante noțiuni pe care este bine să le știi, cum îți poți colecta informația financiară și cum o poți urmări foarte ușor ca să ai un business de succes, care să facă bani pentru tine.

E-Book Gratuit!